Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психолози: Никога не се извинявайте!

Не бързайте да се извинявате дори когато няма съмнение, че сте допуснали грешка!

soryОтказът от извинение няма да доведе до мъки на съвестта, а само ще ви помогне да се чувствате по-добре, твърдят психолози от Куинсланд, Австралия. Според тях правилното житейско поведение не е да се извиниш, а да забравиш за вината си, пишат от medikforum.ru.

Човекът, който никога не се извинява, усеща силата си и това чувство в психологически план превъзхожда облекчението, което изпитваме при поднасяне на извинения.

Тестове на австралийските учени с участието на 228 доброволци доказват, че извинилите се хора се чувстват по-зле в сравнение със случаите, когато за подобни постъпки не са се извинявали. Отказът от извинение дава емоционални преимущества.

Чувството за сила и контрол при отказ от извинение се трансформира в приятно усещане за собствената значимост, уверяват изследователите. Няма спор за това, че извинението ни донася морално облекчение – т.е. случва се да се почувстваме по-добре, когато се извиним. Но странното е, че когато решим да не се извиняваме, това също носи облекчение, при това още по-голямо!
Съдейки по всичко, участниците в тестовете не познават състоянието, известно като “угризения на съвестта”. Очевидно душата ти трябва да хване мазоли, за да си в състояние да вземеш решението да премълчиш думичката “извинявай”!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Психолози: Никога не се извинявайте!

  1. Гево каза:

    Това,което лансира статията,ще доведе човечеството до една сбирщина от убийци,които ще убиват без „угризения на съвестта“ и много скоро всеки ще бъде убит от някой по-голям от него изверг!То това се наблюдава по улици и заведения!Я посмей да направиш някаква забележка или, недай си, да погледнеш някого накриво?!ХОРА,ще живеете добре в общество ,в което вие се извинявате и на вас ви се извиняват!

  2. дида каза:

    ЦИТАТ: “ Съдейки по всичко, участниците в тестовете не познават състоянието, известно като “угризения на съвестта”. Очевидно душата ти трябва да хване мазоли, за да си в състояние да вземеш решението да премълчиш думичката “извинявай”! “
    Съгласна съм. Извинявам се винаги, когато не съм в правото си, всичко е тема за домашното възпитание, което явно липсва при тестваните участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *