Анализ на урината показва колко ще живеем

Учени от университета в Калгари твърдят, че дълголетието може да се прогнозира по състоянието на урината. Колкото повече белтъчни фракции има в нея, толкова по-лоша е прогнозата.

urinaЗа да стигнат до това заключение, изследователите проучили анализите от проби на 810 000 човека на възраст от 30 до 85 години. Изследването е първо по рода си – до момента няма подобни паралели, пише medikforum.ru.

Доскоро се смяташе, че белтъкът в урината е белег единствено за заболяване на бъбреците. Протеинурия може да се наблюдава и при напълно здрави хора – лошият резултат може да бъде обяснен с твърде голямо физическо натоварване, стрес, настинка. Урината се счита за нормална, ако концентрацията на белтък в нея не надвишава 0.03 грама на литър. По-високите показатели са свидетелство, че работата на бъбреците е проблемна. При всички случаи наличието на белтък в урината е тревожен знак, който никой не трябва да пренебрегва!

Учените от Калгари установили, че най-големи шансове за дълъг живот имат онези, в чиято урина изобщо няма белтъчни фракции. Мъжете с такива показатели живеели средно с по 15 години по-дълго от връстниците си с отклонения по този показател. При жените разликата била още по-голяма, тя надвишавала 17 години.
Колкото по-висока е концентрацията на белтъци в урината, толкова по-рано идва смъртта, е нерадостното заключение на групата от Калгари.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *