Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яйцето е помощник в правилното хранене!

Уместно ли е яйцата да бъдат част от редовната ни закуска?

egsДиетолозите неведнъж са предупреждавали, че злоупотребата с тази храна води до високи нива на холестерина. Или препоръчват да се консумира само белтъкът. В същото време е известно, че именно жълтъкът съдържа така важният и полезен витамин D! Очевидно нещата опират до дозата!
Яйцето е добър вариант за закуска, тъй като протеиновото му съдържание дава на организма достатъчно енергия; предпазва ни от неконтролирано посягане към храната – нещо, което се случва ако сме започнали деня на гладен стомах.
Водещи диетолози днес препоръчват нормалното хранене да включва 3 до 5 приема дневно, като закуската трябва да съдържа 25% от предвидената дневна норма от калории, припомнят от puls.bg. Яйцата като част от закуската могат да бъдат варени или пържени. Закуска с такова съдържание позволява на мозъчния център, отговорен за контрола върху апетита, да овладява ненужните пориви да се похапне нещо “на крак”. Трупането на наднормени килограми е зависимо именно от това допълнително похапване, което най-често включва чипс или сладости.
Яйцата, комбинирани с извара, кисело мляко или филе, дават усещане за ситост дълго време и позволяват сдържано поведение спрямо гастрономическите изкушения.
Тестове с доброволци в САЩ са доказали, че протеиновата закуска до голяма степен определя и по-слабото желание да се поеме голямо количество храна вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *