Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фибрите помагат срещу опасността от инсулт!

Седем грама хранителни фибри над нормата всеки ден редуцират риска от инсулт с цели седем процента!

insultiИзобилието на целулоза в храната има цялостен положителен ефект върху функционирането на организма, но цитираната връзка е резултат от анализа на огромен масив от данни, отбелязва medportal.ru. Данните са събирани от януари 1990-а до май 2012-а година сред големи групи доброволци от САЩ, Северна Европа, Австралия и Япония. Учените са направили сравнение между количеството на фибрите в обичайното меню на хора, получили инсулти. Категорично е доказано, че колкото по-богата е храната им на влакнини, толкова по-малък е рискът от остро нарушение на мозъчното кръвообращение.
Ползата от фибрите за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания е известна. В този случай британската изследователска група от Университета в Лийдс е получила количествени доказателства за това. Предполага се, че влакната предотвратяват запушването на кръвоносните съдове чрез извеждането на лошия холестерин от кръвта.
Установено е, че потреблението на хранителни влакна в САЩ е не повече от 13 грама за жените и 17 грама за мъжете. За намаляването на риска от мозъчен кръвоизлив обаче на жените са необходими от 21 до 25 грама целулоза на ден, а на мъжете от 30 до 38.
Разтворимите влакна образуват в стомаха и тънките черва нещо като гел, което намалява скоростта на усвояване на хранителните вещества. Стомахът се опразва по-бавно, чувството за ситост е по-трайно. Количеството храна, което се поема е по-малко, следователно има редукция и на опасността от наднормени килограми. Бактериалната ферментация на фибрите в дебелото черво пък позволява да се образуват мастни киселини, които блокират синтеза на холестерин в черния дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *