Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

25-годишна получи инсулт от орални противозачатъчни

Младата Марион Лара съди производителите на противозачатъчни таблетки, заради които е получила инсулт.

insult25-годишната французойка вече е инвалид, след като тромб й причинил мозъчен кръвоизлив и предизвикал тежки последици за здравето й.
Регулаторът на френския фармацевтичен пазар обяви междувременно, че всяка година хапчетата против забременяване причиняват тежки инсулти и смърт най-малко на 20 жени, а близо 2500 получават различни увреждания отново като последица от противозачатъчните. Рискът от тромбози нараства с възрастта на жените, коментират от medikforum.ru.
Близо 60% от французойките във фертилна възраст приемат такива таблетки, което повишава риска от тромбози. Усложненията могат да се окажат смъртно опасни, ако съсирекът влезе в кръвообращението на сърцето, белите дробове или мозъчните кръвоносни съдове. При 14 от 20 смъртни случаи от инсулт или инфаркт за година ”виновни” най-често се оказват таблетките от трето и четвърто поколение, т.е. по-новите продукти, пуснати в производство през последните 20 години.
Изследователи от областта на фармакологията обаче опонират на този извод с твърдението, че рискът от образуване на тромби е свързан не с таблетките, а с възрастта на жените. Тромбоемболиите биха се случвали при по-възрастни жени дори и ако никога не са вземали хапчета против забременяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *