Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хормонални проблеми вдигат наднорменото тегло

Пухкавите бузки и охранените бедра у една жена, както биреното коремче и женските гърди у един мъж – всичко това се възприема като резултат от лакомия, от пристрастеност към сладкото и тестените храни.

hormoniНо дали наистина е така?
В действителност много често описаните образи са на хора, които имат някакви проблеми с хормоните. От онези точки в тялото, където има най-големи мастни натрупвания, специалистът може да се ориентира за характера на хормоналния проблем, описва medikforum.ru.
Ако например “възглавничките” са разпределени по цялото тяло, може да се провери на първо място дали щитовидната жлеза работи нормално. Възможно е да се касае за свръхпроизводство или недостиг на хормона тироксин.
Ако гърдите на един мъж внезапно започнат да растат /гинекомастия/, почти сигурно е, че тялото му произвежда излишък от женския хормон естроген. В женското тяло пък изведнъж може да се вдигне тестостеронът! Гинекомастията може да е причинена от някои видове лекарства – например срещу стомашна язва или рак на простатата. Същото състояние вероятно може да е и резултат от блокирана работа на черния дроб. Големият корем, съчетан с тънки ръце и крака, насочва вниманието към работата на хипофизата – състоянието е свързано с недостиг на хормона на растежа.
Тлъстата талия пък най-често се сочи като резултат на лакомията и нежеланието да се следва здравословен хранителен режим. Очевидно причините могат да са съвсем различни – но какви точно, може да разкрие единствено точното медицинско изследване. Направете го, ако имате някои съмнения!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *