ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословни ползи: Тиквата прочиства организма

Яжте тиква или семките й – полезни са за очите, при хипертония, хроничен запек, възпаление на пикочната система, бъбречни проблеми, нервни разстройства, безсъние и много други.

 

Тиквата е богата на витамини С, Е, В1, В2 и В5, мазнини, въглехидрати, глюкоза, минерални вещества и микроелементи като калий, калций и желязо.

тиквата
Какви са ползите от тиквата?

По съдържание на каротин тиквата 5-кратно превъзхожда морковите и 3-кратно черния дроб. Ето защо при проблеми с очите похапвайте голямо количество тиква, а най-добре е да пиете сок.

Тиквата е богата на витамин В6 и играе огромна роля в процеса на кръвообразуването. Меката част и сокът са приятно слабително средвство, което има и добро въздействие върху цялата отделителна система.

Тиквата помага да се изведат от организма ненужната сол и вода, като не раздразва по никакъв начин пикочния мехур и червата.

Поради това лекарите я препоръчват като лечебно средство при остър и хроничен нефрит, пиелонефрит и всякакви бъбречни проблеми. За целта не е достатъчно само да ядете тиква, а трябва да изпивате по половин чаша тиквен сок при всяко ядене.

Този сок има успокояващ ефект и се използва за подобряване на съня и за успокояване на нервите.

Изключително добро е въздействието и на семките.

Препоръчително е всекидневно да се хапват най-малко по 20-30 семки. Някой хора не харесват тиквата, но това е внушение, което може да се преодолее. Ако, все пак, нямате воля да преодолеете внушението – яжте тиквени семки всеки ден!

Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *