Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Техниката Боуен в България

Помага при различни оплаквания – хронични болести, физио­логични, органични и даже психологични проблеми.

Терапията действа главно чрез нервната система на структурно и мускулно ниво. Техниката е много лека, неагресивна, почти няма натиск, никакво мачкане, стискане, загряване както при масажите, например. Само кратко докосване на точното място. Без лекарства, без други манипулации.

Терапевтът действа бързо с пръстите си – нежно опъване на кожата, пос­ледвано от леко натискане за секунда-две, специфич­но движение като претъркулване по най-изпъкнала­та част на мускула и бързо вдигане на ръцете от тя­лото подобно на пианист, който докосва клавишите. При майсторско извърш­ване на процедурата може да се усети предизвика­ната вибрация. След 2-3 минути се повтаря – целта на паузата е да се оста­ви тялото да възприеме подаденото „съобщение” към централната нервна система, без да се разсей­ва. Сеансът трае около 40 минути.

Целебен ефект

Когато балансът на организма е нарушен, Боуен техниката го уравновесява и той се справя сам с проблема. Затова влияе на цялото тяло и помага при различни оплаквания – хронични болести, физио­логични, органични и даже психологични проблеми. Организмът ни по прин­цип е саморегулираща се система – напомнят специалистите. Техниката Боуен стимулира сетивни влакна в края на перифер­ната нервна система. Така предава безвреден импулс чрез централната нерв­на система до мозъчната кора и тя, разпознавайки това съобщение, задейства оздравителен процес на третираното място.

Колко сеанса са необходими, за да се усети резултат?

Зависи от оплакванията и остротата на заболяване­то, но облекчение може да се получи още след първия сеанс. Болките, които се дължат на хроничен проблем, отшумяват след по-дълго третиране – необходими са 6-7 сеанса. Между процедури­те се прави почивка от 7 дни. Препоръчва се и пиене на вода поне 1,5 л дневно и ставане на всеки 30 мин за „разтъпкване“, защото течностите и движението са основни фак­тори за доброто ни здраве.

 

 

Важни съвети за женското здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *