Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сълзите от радост и от болка имат различна химия!

Американски учени изследваха химическия състав на сълзи, отронени от плачещи хора в различни ситуации. Резултатите са удивителни!

pla4Сълзите, изплакани в различни емоционални състояния и отразяващи конкретните за тях чувства и нагласи на психиката, имат нееднакъв химически състав, пишат от pravda.ru. В лабораторията на въпросните изследователи били събрани огромен брой стъкленички със скъпоценното съдържание от сълзи. Това били сълзи от радост и умиление, от болка и състрадание, от възторг и ревност, от печал и завист. Анализирайки пробите, изследователите успели да ги разделят на няколко групи в зависимост от състава им.
В някои от пробите сълзите имали свойството да действат аналогично на морфина – притъпявайки и смекчавайки болката. В други действали като успокоителни, а в трети най-важна била антисептичната им функция – можели да унищожават бактерии и болестотворни микрорганизми.
Дори и без лабораторни изследвания може да се предположи, че най-солени са сълзите от болка и отчаяние. Когато режем лук и плачем, сълзите са като сладката вода. Учените установили междувременно, че плачът със сълзи не само облекчава душата, но и отмива от организма ненужни, вредни и дори опасни вещества. Когато тези токсини бъдат изхвърлени от тялото, стресът и напрежението се неутрализират. По този начин се извършва естествено самоочистване и саморегулация на жизнените процеси.
Изразът “Поплачете си за здраве, за да ви олекне” не е празна приказка! Плачът е нещо полезно! Ако често ви се случва да плачете от необяснима тъга и болка, можете да съберете няколко сълзи и да ги отнесете в лаборатория за изследване. Анализът може да подскаже какво не ви е наред и как да си решите проблема.
Погрешно е да сдържате сълзите си, когато те напират да протекат от очите ви! Хората, които не плачат, много по-често страдат от психически и нервни заболявания. Психолозите считат, че 15-минутният плач от сърце може да снеме напрежение, трупано цяла една година!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *