Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Релаксиращ масаж понижава кръвното налягане

Успокояващото действие на някои етерични масла спомага за релаксирането и понижава кръвното налягане.

За намаляване на стреса следвайте инструкциите за бавен и успокояващ масаж на цялото тяло. Пригответе си масажно олио, като прибавите към 1 супена лъжица масло от жожоба по 3 капки масло от иланг-иланг, лавандула и майорана. Затоплете го на водна баня до телесна температура.

1. Заемете позиция пред главата на масажирания, намажете ръцете си с олиото и ги поставете внимателно в средата на гърба. Наведете се напред и плъзгайте ръце с кръгови движения от двете страни на гръбнака в посока към таза, а после обратно. Повторете няколко пъти.

2. Плъзнете длан по плещите на маса­жирания в обратна посока на тази, към която е обърнат. Повторете дви­жението с другата ръка. Нека маса­жираният обърне глава на другата страна, за да масажирате и срещу­положния участък.

3. Поставете двата си палеца от едната страна на врата. Плъзнете ги навън по раменете, между горната част на лопатката и раменния мускул. Повто­рете, като постепенно достигнете гор­ната част на плещите. Аналогично масажирайте и другата страна.

4.  Ръцете, намазани с масажно олио, са върху кръста на масажирания. С дясна ръка правете кръгови движения срещу часовниковата стрелка, а с лявата обратно. Увеличете натиска, като се приближавате към средата на гърба.

6. Поставете ръце над коляното, от задната страна на бедрото. Бавно и с приглаждане стигнете до горната му част. Раздалечете ръцете си, като едната с кръгово движение масажира бедрото отвън, а другата – от вътрешната страна, като избягвате гениталиите.

 

 

Нов тест за откриване на сърдечно-съдови заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *