Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За недоносените деца са важни първите няколко часа след раждането

Всяко десето дете в България се ражда недоносено

недоносено бебе

В тази категория попадат бебетата, родени преди 37-ата седмица от бременността. Не само у нас, а и по света продължава да се увеличава броят на недоносените деца – всяка година 15 милиона бебета се раждат преждевременно. Причините са свързани с нездравословен начин на живот, неблагоприятно влияние на стресовите фактори, възрастта на майките, както и с някои здравословни проблеми.

Недоносените бебета изискват специални и интензивни грижи, тъй като при тях рискът от увреждания е висок. Те се раждат с недоразвити органи и системи, което не им позволява да се адаптират към живот във външна среда. Именно затова се поставят в самостоятелен кувьоз – анатомично гнездо, което максимално наподобява майчината утроба.

Много важни са първите два часа след раждането – на фона на целия човешки живот те изглеждат като прашинка, но именно тя е от решаващо значение за по-нататъшното здравословно състояние. Стриктният мониторинг на кислородотерапията и приложението на високотехнологични медикаменти спомагат за преодоляване на белодробната патология при тази група деца и недопускането на вторични увреди на оптичния нерв, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *