ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И бабините рецепти помагат за красива бременност

Поддържайте ноктите и косата къси

бременна красива

Повечето козметици и фризьори ще ви препоръчат по време на бременност да не си пускате прекалено дълга коса и да не поддържате дълъг маникюр. Причината е, че бебето „краде“ полезните вещества от организма ви и често през деветте месеца косите започват да се накъсват, а ноктите да се цепят и чупят прекалено лесно. Заложете на балсами и маски за коса с витамин Е. Ако може, избягвайте да се боядисвате, защото повечето бои съдържат токсични за бебето съставки. За ноктите използвайте специален подхранващ крем с бадемово масло или от жожоба.

Не яжте като за двама

Каквото и да ви казват бабите, в никакъв случай недейте да ядете по пет мекици на закуска, по две мазни банички и по три десерта само защото трябва да пълните две гърла. Този режим е вреден, и то не само защото ще качите излишни килограми, но и защото няма да си набавяте продукти, необходими за развитието на плода. Вместо полуфабрикати, колбаси и тестени продукти заложете на качествено месо, плодове и зеленчуци.

БАБИНИ РЕЦЕПТИ

Не е задължително да си купувате изключително скъпа козметика, за да сте красиви през деветте месеца. Понякога старите бабини рецепти може да се окажат най-добрият вариант.

Против стрий – използвайте масла -бадемово, сусамово, от пшеничени зародиши, лавандулово;

За масаж на гърдите – в 10 мл бадемово или сусамово масло се капват две капки масло от портокал. Внимавайте обаче да не масажирате зърната, защото може да предизвикате контракции;

При подути крака – в 10 мл бадемово или сусамово масло се капват две капки масло от здравец и се прави масаж от глезените към коляното. Не повече от един път на ден обаче, защото маслото от здравец може да се прилага само в малки количества при бременни, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *