Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Различна терапия трепе болките в гърба

Едни от най-срещаните оплаквания на съвременния човек са свързани с болки в областта на гърба и кръста

болки в гърба

Причините за болки в кръста са различни и може да започнат още от ранна детска възраст. Сред тях са неправилна стойка, дълго стоене в една поза, наднормено тегло, неудобни обувки, тежък физически труд, прекомерно натоварване, бременност и дори депресия. Начините на лечение при различните проблеми и пациенти дават различни резултати. Важни са диагнозата и развитието на болестта. След като се консултирате с лекар, ето какво може да направите, за да се погрижите за гърба си.

Лечебна гимнастика

Тя помага за укрепване на мускулатурата на гърба и кръста и може да се прави и вкъщи. Доказано е, че йогата, сречингът и плуването са изключително полезни.

Разтриване с масажни уреди и вендузи

Може да се прави у дома, но с помощта на близък човек. С уредите раздвижвате кръвта и тонизирате мускулите. Вендузите се слагат, след като гърбът се намаже с масажно олио и се разтрие, за да се затопли. Вендузата се поставя и започва да се движи бавно. Предизвиквайки вакуум, засилва кръвообращението и храненето на мускулите.

Водни и топлинни процедури

Неоперативно лечение, което се провежда в балнеосанаториумите в Павел баня, Бургаски, Пловдивски и Хасковски бани и др. Водни процедури са и тангенторните вани, джакузи, басейни с гореща вода. Топлинните са сауна, инфраред сауна, парна баня, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *