ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Заслужава ли си терапията с тестостерон при еректилна дисфункция?

Щом хормонозаместителната терапия е ефикасна при жените, дали ще помогне и на мъжете?

Учените са направили мно­жество проучвания, които установяват дали тестостеронзаместителната терапия (ТЗТ) може да нормализира нивата на свободния тестостерон, които намаляват с възрастта. Въпреки че този спад по ни­какъв начин не нарушава нормалната сексуална функция, той може да доведе до по-бавна сексуална възбуда, понижено либидо, липса на енергия и дори смуща­ващи горещи вълни, подобни на тези при жените по време на перименопаузата.

Лекарите препоръчват тестостеронови лепенки или инжекции на малкия про­цент мъже, при които се наблюдава зна­чителен спад в хормоналното ниво. Но заместителната терапия трябва да се при­лага с повишено внимание, защото може да влоши състоянието при хипертрофия на простатата или да доведе до уголемя­ване на

простатната жлеза. Съществуват и съмнения, че ТЗТ може да повиши рис­ка от рак на простатата, но трябва да се проведат още изследвания. Ако сте под­ложени на ТЗТ, трябва редовно да бъдете наблюдавани от лекар, за да се открият рано симптомите на заболяването.

 

*** Цинкът е изключително важен за синтеза на тестостерон. Когато се приема под формата на хранителна добавка, този минерал трябва се съчетава с мед, тъй като продължителната му употреба може да наруши абсорбацията на мед.

 

 

Какво е възпаление на простатата?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *