БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Какво е възпаление на простатата?

Възпалителните болести на простатата според голям брой съвременни изследователи напоследък се определят като най-честите заболявания на мъжката полова система.

Какво е възпаление на простатата?Под различните си форми те се срещат във всички възрастови гру­пи, но значителен процент на доминиране е във възрастта между 20 и 50 години. Простатит е най-честата урологична диагноза при мъже, по-млади от 50 години и третата най-честа диа­гнозата при мъжете над 50 години (след ДПХ и рак на простатата). По литературни данни в САЩ диагнозата простатит се поставя при 25% от мъ­жете, прегледани с пикочо-полови симптоми. Приблизително 2 милиона годишно са регистрираните посеще­ния в урологичните практики с тази диагноза. По данни от проучвания при аутопсии в различни възрастови групи хистологичната находка на простатита е варирала от 64 до 86%.

Значимостта на заболяването се определя от последиците както на неправилно лечение на заболяване­то, така и от някои форми на проста­тита, даващи значителни психологич­ни и социални проблеми при мъжете в по-млада възраст. В много случаи след прекарани възпалителни забо­лявания на простатата може да се стигне до инфертилитет и еректилна дисфункция.

В зависимост от формата, симпто­мите могат да бъдат различни. При острия простатит се наблюдава изразен болков синдром в перинеума и таза, из­разени смущения в уринирането като често уриниране, по-чести позиви през нощта, парене при ури­ниране, стигаща до болка и случаи с невъзможност за уриниране. Много често се наблюдава висока темпера­тура, особено при гнойно флегмонозните простатити. При хроничния бак­териален простатит, получил се след прекаран остър или по пътя на хрониоинфекцията симптоматиката е доста разнообразна при различните паци­енти. Съобщава се за по-често урини­ране при недобре изпълнен мехур, невъзможност за задържане на ури­нирането по-дълго време, чувство за непълно изпразване на мехура, по-чести позиви през нощта, тежест в перинеума, болка над пубисната кост, парене при уриниране, сексуални смущения с болезненост по време и след половия акт, тъпи болки към тестисите, ануса, наличие и на еректилна дисфункция, намале­но либидо, преждевременна еякулация, болка по време на еякулация. Често паци­ентите съобщават за кръв в спермата и кръв в урината. Подобни са оплакванията и при пациенти с прос­татит от група III, като при тях основно преобладава болковата симптомати­ка. При асимптомния простатит няма характерни оплаквания. Налична е само находка в еякулата за съпът­стваща инфекция.

С напредване на възрастта при пациентите с хроничен простатит съ­ществува възможност от получаване на ДПХ (Доброкачествената простатна хиперплазия) или карцином на простатата. Въпреки че съществуват проучвания, които доказват, че в 50% от патоанатомичните препарати, получени при операция по повод карцином на прос­татата съществува простатит, то не е установена причинно-следствена връзка между двете заболявания.

За предпазване и лечение на проблеми с простатата българските фармацевти препоръчват Конпроста.

 

 

Симптоми и лечение на увеличена простата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво е възпаление на простатата?

  1. Младен Кирилов каза:

    тази хранителна добавка Конпроста реших и аз да я пробвам, защото мой приятел ми я похвали. той имал проблеми с уринирането, и уголемена простата. аз му споделих, че са ми открили възпаление на простатата и тогава той ми каза, че няма да сгреша ако пробвам с Конпроста и трябва да ви кажа, че два месеца по-късно наистина беше прав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *