Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вибрираща постеля спасява дете с кистозна фиброза

Шестгодишно дете от Великобритания, което страда от кистозна фиброза, оцелява благодарение на специална вибрираща постеля.

jekМалкият Джек Джонсън е болен от кистозна фиброза – страдание, изразяващо се в натрупване на слуз в белите дробове. Организмът му е постоянно застрашен от различни инфекции, а дишането е истинска мъка. Заради различни усложнения момчето влиза поне веднъж в месеца в болница. Новата постеля прави живота му по-лек и го спасява от задушаване по време на сън. По принцип пациентите с такава диагноза нямат дълъг живот, но детските дни на Джек били допълнително вгорчени от постоянното ходене по болници.
Вибриращата постеля е специално разработена за пациенти с кистозна фиброза, обясняват от medikforum.ru. Преди родителите на момчето да я купят, Джек дишал едва с 50% от капацитета на белите си дробове. Нещата съществено се променили, след като детето получило новото си легло.
Как действа то? Специална програма включва вибрации, които въздействат с променлива честота в различни зони от тялото на детето. Те са слаби – така че не нарушават съня му, а в същото време не позволяват събирането на течност в отделни точки на белите дробове. Това позволява на момчето по-лесно да изкашля секретите, след като се събуди. Ефективната работа на детските дробове още в първите дни с новото легло се е увеличила с 8%.
Болестта на малкия англичанин има един плюс: разрешено му е да яде сладко и мазнини на корем! Така че Джек похапва когато и колкото си поиска шоколад и чипс: нещо, което е само мечта за връстниците му!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *