Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жените спят по-дълго от мъжете – защо?

Женският мозък се нуждае от по-дълга почивка в сравнение с мъжкия. Нормално е жените да спят повече.

son2Жените имат нужда от по-продължителен сън в сравнение с мъжете, твърдят от MIGnews.com. Това твърдение не е приумица, а научно доказан факт. Такива са резултатите от изследване на екип от психолози в Университета “Дюк” – Северна Каролина, САЩ. Известният американски специалист по проблеми на съня – професор Майкъл Бреус уверява, че жените се нуждаят от допълнителен сън, който може да е по-дълъг с 20 до 90 минути в сравнение с потребностите на силния пол.
Какво обяснение дава науката на тази особеност? По-дългият сън е мотивиран с факта, че жените по принцип извършват по-интензивна умствена дейност. Това обобщение влиза в разрез с традиционните разбирания, че “дългата коса” /жената/ има съответствие с късия ум. Т.е. интензивната умствена дейност се счита за мъжки приоритет.
В действителност жените са обречени да изпълняват повече умствени задачи в сравнение с мъжете. Голяма част от тях изискват комбинаторика, постоянна концентрация на вниманието, активиране на паметта, за да бъдат добре организирани ежедневните дейности и задължения. Това по-голямо натоварване изчерпва ресурс от енергия, чието възстановяване изисква по-продължителна почивка. Такава е теорията: но дали практически една работеща жена със семейни отговорности може да си осигури тези допълнителни минути?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *