Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сънотворни таблетки подобряват паметта

Какви вреди могат да ни нанесат сънотворните таблетки, ако ги вземаме продължително време? А имат ли те и някакъв положителен ефект, освен гарантирания сън?

sonОказва се, че някои сънотворни са в състояние да подобряват паметта, пише medikforum.ru. Цитират се изследвания на учени от американския University of California Riverside, които стигнали до този извод след обстойни наблюдение над пациенти. По принцип медицинската общност счита продължителната употреба на седативни, сънотворни препарати за опасна, защото ускорява настъпването на деменцията. Ярък пример за разрушаващите мозъка въздействия е бившият съветски генерален секретар Леонид Брежнев, който системно гълтал силни сънотворни. В последните години от живота си той се превръща в безпомощен старец, над когото се присмиват милиони.
Американските учени обаче открили, че съдържащият се в някои препарати золпид повишава качеството на мозъчната дейност и подобрява паметта. На американския лекарствен пазар дори вече има такива лекарства с двойно действие. Сред фармаколозите се коментира, че е възможно в бъдеще да бъдат разработени особен вид сънотворни за възрастни хора. Те ще осигуряват специална сънна терапия за жертви на деменцията, шизофренията и болестта на Алцхаймер.
Вече има хипотези и за това – как точно протича стабилизирането на паметта по време на сън. То се случва във вид на мозъчни взривове – активиране на затворени “чекмеджета” в паметта, което става интензивно за не повече от секунда. При подобни взривове се предава информация между различни нива на паметта и се създават връзки, които подпомагат работата на мозъка в будно състояние. Именно золпидът е в състояние да предизвика такива взривове и след като резултатът е положителен, изборът на сънотворни може да бъде насочен в посока подобряване на паметта

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *