ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Разпознайте хормоналния дефицит и отслабвайте вкусно!

Хормоналният дефицит рефлектира върху хранителните вкусове, като така допълнително задълбочава липсата

otslabwane

1. Липсата на алдостерон води до желание за солени храни (и силна жажда). Приемайте повече протеини, пийте достатъчно вода и избирайте биохрани, защото пестицидите вредят на секретирането на хормона.

2. Ако ви липсва кортизол, ще усещате силен неконтролируем глад с желание за сладки или солени храни и ще се отвращавате от месото. Яжте често и по малко, увеличете животинските протеини, консумирайте богати на вит. Е храни (зелени зеленчуци, зехтин).

3. Ако нямате достатъчно естрогени, обичате въглехидрати като хляб и макарони и вероятно сте вегетарианци. Увеличете протеините и храните, богати на вит. В6 (спанак, грах).,

4. Липсва ли ви мелатонин, който помага за добрия сън, вечер имате нужда от мляко или топъл шоколад, за да се успокоите. Яжте повече ориз, зърнени храни и банани и ограничете омега-3 мастните киселини (риба).

5. При малко количество растежен хормон изпитвате отвращение към месото. Увеличете протеините, но не и от мляко. Приемайте допълнително добавки с
аминокиселини.

6. Ако ви липсва тестостерон, ви привличат леките храни като салати и риба. Увеличете протеините от месо и яйца, избягвайте алкохола, оцета и напитките с кофеин.

7. Липсват ли ви тиреоидни хормони, пиете много кафе и чай и изпитвате глад за сладко. Консумирайте много плодове и зеленчуци, кълнове и зърнени храни. Ограничете животинските продукти, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *