ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Край Симитли ревматолозите почти нямат работа

Лечебна вода лекува заболявания на опорно-двигателния апарат

симитли

Природата богато е надарила общината с минерални извори. Някога са били известни 27 естествени минерали във водоизточника, но с годините много от тях са изчезнали. Температурата на сега извиращите води варира в интервала 30 до 60°С.

Повечето извори са бистри, без мирис и утайка, със съдържание на флуор, сулфат, силиций и натрий.

Лечебните им свойства са с индикации към заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични заболявания, както и на хронично-възпалителни процеси. Атрактивни и много лековити са изворите в селата Ощава и Долно Осеново. Привлекателен е плувният комплекс в град Симитли с два открити минерални басейна.

Сега има планове за възраждане на курортното лечение по тези земи, но явно като всичко останало в страната ни и туризмът се дружи доста тромаво и бавно. Въпреки това, край Симитли все още има достатъчно минерални извори, които могат да върнат славата на градчето като едно от курортните селища на България.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *