Начало / Алтернативна медицина / Лековити места / Минералните извори в Огняново лекуват безплодни хора от цял свят


Минералните извори в Огняново лекуват безплодни хора от цял свят

Най-много били гърците, имало туристи от Англия и Германия

3

Минералните води в България крият не само лековити сили, но и възможност за туризъм. Те могат да бъдат причина не само тялото да оздравее, но и да излекуват трайно българската икономика.

Основният минерален извор е Мирото, но има още 24 термоминерални извора с температура на водата 39-40º C. Специфичният въздух и разположение го правят предпочитано място за почивка и лечение на доста болести, но най-вече този минерален извор е известен сред онези, които искат да си имат рожба. Отдавна се говори, а и е доказано, че Огняновските минераклни бани лекуват не само зачатъчни проблеми при жените, но и при мъжете.

За онези, които не знаят къде се намират тези лековити извори, припомняме, че Огняновските минерални бани са балнеоложки курорт, намиращ се в Западни Родопи край с. Огняново (1 км южно от община Гърмен), на 10 км от град Гоце Делчев. Като място, което лекува, Огняново е било известно още през древността и римско време. Доказателство за това са останките от антична римска крепост.

Огняновски минерални бани е курорт със специфичен микро климат, свързан с цъфтенето на естесвени акациеви насаждения и локалните въздушни течения по долината на р. Канина.

Специалистите казват, че там може да се лекуват както гинекологични така и неврологични заболявания. Проблеми с храносмилателната система и опорно-двигателния апарат също претърпяват корекция там. проблеми. Водата лекува и стерилитет. Затова не е странно, че Минералните бани в Огняново са посещавани предимно от млади семейства.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб