Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Семейните проблеми рушат имунитета

Природата на съпружеските отношения е обект на изучаване отдавна – но едва в днешно време медицинската наука изяснява как проблемите вкъщи се отразяват върху физическото здраве на хората.

paraНегативните преживявания в брака дават отпечатък не само върху емоционалното, но и върху физическото състояние, твърдят от utro.ru с позоваване на The Daily Mail. Учени от Университета в Охайо-САЩ доказаха, че стресът на основата на семейно неразбирателство насища кръвта с високи дози от хормона кортизол /11% повече от обичайното/. Това води до отслабване на имунитета и оттам – до болести.
Количеството на Т-клетките, които гарантират съпротивата срещу всички болести, у конфликтните семейни двойки е с една четвърт по-малко, отколкото у хармонично живеещите. Изводите са направени след тестове с 85 двойки, които живеят в брак от 12 и повече години. Изобилието от хормона на стреса влошава съня и отключва опасността от депресии. Неудовлетвореността от семейния живот може да стане причина за сърдечни заболявания, инсулти и диабет. Учените твърдят още, че жените са в по-висока степен податливи на негативните процеси и по-често развиват т.н. метаболичен синдром, който може да се трансформира в сериозни заболявания. Сигнал за настъпващи болестни изменения е повишеното артериално налягане, понижено ниво на кръвната захар и холестерина в кръвта, както и бързото натрупване на килограми.
В тази посока е и констатацията на британски учени, според които в щастливите семейства например грипните епидемии се преживяват сравнително леко и без последващи усложнения. Най-тежко понасят тази сезонна опасност самотно живеещите жени и мъже.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *