Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От кои храни тялото мирише лошо?

Стара истина е, че правилното и здравословно хранене придава приятна миризма на тялото ни. Тази истина е потвърдена и научно.

mirissСлед като сме наясно, че има връзка между храненето и миризмата, която излъчваме – можем ли да научим кои храни имат обратното въздействие? Да – и учените съветват да съобразяваме личните си планове за следващия ден с онова, което ще изядем и изпием днес, отбелязва medikforum.ru. Ако ни предстои делова среща в затворено помещение или личен разговор с важен човек, по-добре да се въздържим от някои блюда, за да не провокираме конфузни моменти.
Привлекателността на един човек включва и миризмата на неговото тяло. Защо и как възприемаме едни миризми като приятни, а други ни отблъскват и дори отвращават? Учените смятат, че слизестата област в предната част на носа улавя ароматите и ги изпраща за разшифровка в мозъка. Летливите вещества, които излъчва човешкото тяло, могат да породят симпатия или антипатия в зависимост от тази разшифровка. Дори тези вещества да предизвикват приятни асоциации, ако количеството им е твърде голямо – има опасност резултатът отново да е негативен.
При изследванията е установено, че приемът на алкохол не само усилва потоотделянето, но и увеличава концентрацията в потта на въпросните летливи вещества. Това е силна атака към рецепторите в носа; познайте какво ще е впечатлението! Доказано е, че десет процента от поетия алкохол се излъчва чрез дишането, урината и потта, затова пийналият човек винаги издава по-силна миризма.
Любителите на месото също излъчват по-остра и неприятна миризма в сравнение с вегетарианците. Важно е да се знае, че и някои зеленчуци са с подобно въздействие. Няма да говорим за чесъна и лука, които са без съмнение здравословни, но остатъчната миризма от тях със сигурност не е нещо приятно. Соята, червеното цвекло и спанакът съдържат съединения, от които храносмилането вади миризма на риба! Това иде от веществото триметиламин – но иди го обяснявай на човека до теб, който умира от желание да си запуши носа. Няма обаче никакви проблеми, ако похапвате зърнени храни, зеленчуци /без изброените по-горе!/, ядки, салати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *