Проверявайте зрението си поне веднъж в годината

С напредването на възрастта способ­ността да фокусирате зрението си върху предметите постепенно намалява.

След 40-те вероятно ще имате нужда от очила за четене. Други очни заболявания, кои­то възникват с напредването на години­те, са глаукомата, катарактата и макуларната дегенерация. Редовните консулта­ции с очен лекар могат да предотвратят развитието им, преди да е станало прека­лено късно за лечение.

 

Кой подлежи на преглед?

Възрастните трябва да се преглеждат при очен лекар на всеки две години. Ако носите контактни лещи, имате очно заболяване или страдате от диабет, този преглед трябва да се извършва по-често. При поява на проблеми със зрението веднага посетете очен лекар. След на­вършване на 60 години се увеличава рис­кът от глаукома. В рисковата група се включват и хората над 40 години с фа­милна обремененост.

 

Как се провежда?

Лекарят прави оглед на видимата част на очите за наличие на оток или възпаление. След това с помощ­та на офталмоскоп (малък уред, с който се гледа през зеницата) се преглежда ре­тината в задната част на окото. Всеки преглед трябва да включва тест за глаукома, прогресиращо заболяване, дължащо се на повишено вътреочно на­лягане. Прави се с тонометър и е безболезнено. Освен това се проверява зрение­то на близко и далечно разстояние и ако е необходимо, се изписва рецепта за очила или лещи.

 

Освен стандартните диоптрични очила, специалистите препоръчват и един нов модел очила, които са създадени по последни научно-технически проучвания и експерименти. Очилата тренажор Д-Р ВИЖЪН подпомагат при късогледство, далекогледство, пресбиопия, астигматизъм, катаракта, синдром на компютърното зрение.

 

Ето какво споделят специалистите за тренажорните очила с перфорация:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *