Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медицината откри как се отглеждат кости от стволови клетки!

Британски учени правят революционен пробив в лечението на костните заболявания!

kostiМедици от два университета – Саутхемптън в Англия и Единбург в Шотландия, разработиха иновационна технология за нов тип костни импланти. Новите импланти позволяват възстановяване дори след най-тежки счупвания и откриват нови възможности в лечението на артрозите.
Имплантите се състоят от два елемента: от пластмаса и от костна тъкан. Прилага се същият принцип, както при операции със самораграждащи се хирургически конци. Няколко месеца след поставянето на импланта изкуствената му част се разпада. Тя се прави от безвредни вещества, които след края на “службата” си моментално се извеждат от организма. За времето, през което пластмасата работи, костната структура, създадена на основата на стволови клетки, се развива активно, укрепва и поема съответните функции от разпадащата се пластмаса.В крайна сметка пациентът получава нова, абсолютно здрава, истинска кост. Ефектът на отхвърлянето е изключен, тъй като стволовите клетки се вземат от самия пациент.
Опитите, описани в международното медицинско списание Advans Functional Materials, засега са проведени само върху животни, но резултатите са обещаващи и след няколко месеца започват клинични изпитания върху хора.
Британската иновация е с изключително значение, пише www.kp.ru. През последните години болестите и травмите се превръщат в социален проблем по цял свят, тъй като в резултат на тях много хора губят работоспособността си и остават инвалиди. Новият тип лечение ще позволява оздравяване в много висока степен и дори пълно възстановяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *