ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съхранението на стволови клетки – най-сигурната застраховка „Живот“

Те не предпазват от болест, но дават надежда, че дори тежко заболяване да разклати здравето ни, с тяхна помощ всичко ще може да се възстанови.

Какво представляват

Стволовите клетки формират на­шите органи и тъкани – подобно на дървото, което расте от ствола и се разклонява с годините. Те могат да се самовъзпроизвеждат, както и да дават начало на други видове клетки – пре­структурират се в различни типове (кръвни, мускулни, нервни) съответно за всеки орган. Тези ценни свойства на стволовите клетки се използват в регенеративната медицина – органи­змът се лекува сам, като възстановява увредените си тъкани. Присадените клетки се самонасочват към поразе­ните органи и започват оздравител­ния процес там, където трябва – т.нар. homing (отиване вкъщи).

Кои заболявания лекуват

Доказан ефект имат при над 70 боле­сти, сред които левкемия, лимфома, два вида анемия (клетъчна и на Фан- кони), при терапия на сърдечен удар, исхемична болест, кардиохирургия (възстановяване на сърдечни клапи), цироза, диабет тип 1, белодробен емфизем, травми на гръбначния стълб, костни дегенерации (артрит), болест на Алцхаймер, на Паркинсон, множествена склероза, аутизъм при малки деца. Подобряват състояние­то при детска церебрална парализа, която е нелечима напълно. Успешно се използват в урологията и гине­кологията при възстановяване на увредени тъкани. Незаменими са при пластичната и естетичната хирур­гия – не само за подмладяване, но и за регенеративна терапия след изга­ряния, операция на млечните жлези, кожни увреждания след радиация, диабетни рани.

От къде и кога се извличат

Най-богати на ценния биологичен материал са пъпната връв и плацен­тата. Вземането на кръв от тях трябва да стане непосредствено след раж­дането и прерязването на пъпната връв. Процедурата е напълно безо­пасна за майката и бебето. Времето от доставката до обработката е много важно, защото 24 часа след раждане­то броят на жизнените клетки извън организма спада драстично.

Ако този момент е пропуснат, има втори шанс за детето – извличане на стволови клетки от пулпата на млеч­ните зъби. Отскоро се извършва и у нас от специалиално обучени стома­толози към „Биохеленика“ България.

Възрастните имат възможност да съхранят стволови клетки от костен мозък или мастна тъкан. Те обаче не са така качествени и многобройни както при новороденото бебе, защото с годините им се отразяват възрасто­вите изменения. Съхранените клетки от мастна тъкан след липосукция се прилагат най-вече в борбата със стареенето (инжектират се в бръчките вместо лифтинг), оплешивяването (след присаждане клетките започват да се делят и да образуват коса на оголялото място), увеличаването на бюста (вместо силиконови импланти).

Как се обработват и съхраняват

След отделянето на стволови клетки от взетия биологичен материал те се държат при минус 4 градуса, а след замразяването – при минус 196 градуса. Много важен обаче е периодът от извличането до замразяването – напри­мер как се транспортират до лабораторията и банката за стволови клетки (за колко време, при какви температурни условия), дали се извършват пълни микробиологични и вирусо­логични изследвания с цел да се избегне евен­туална инфекция, как се контролира процесът на съхранение, какви мерки за сигурност са взети при евентуален проблем (например раз­рушение след природно бедствие).

Затова медицинското заведение трябва да е сертифицирано и да отговаря на точните условия.

ПЕРСОНАЛЕН КРЕМ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

Идеята вече е разработе­на от гръцката тъканна банка „Биохеленика“, минала е успешно тест­ване и очаква разрешение за продажба. Приготвя се със специална смес от стволови клетки от биологичен материал, извлечен от самия клиент след липосукция, и коз­метични съставки.

Стволовите клетки, извлечени от мастната тъкан, могат да се при­лагат успешно след из­рязване на гърдата при рак на млечната жлеза. Присадени на мястото й, те изграждат собстве­на кръвоносна система и тъкан, стават жива част от организма и няма риск от отхвърля­не за разлика от силиконовия имплант.

 

 

Стволовите клетки от пъпната връв на бебетата лекуват повече от 80 заболявания!

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *