Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три чудотворни икони: Къде се намират и какво лекуват?

Много са лековитите места в България, но има няколко, които трябва да посетите задължително

арбанаси манастир

Старата столица на България е пълна с чудни забележителности. В Арбанаси може да се видят две икони, за които казват, че носят изцеление и спокойствие на болните.

Чудотворните икони се намират в църквата “Св. Богородица” и в манастира “Св. Никола”. За иконата на Богородица се казва, че когато турците запалили Арбанаси, светият лик бил заровен на един от хълмовете. Век по-късно пастир пасял стадото на богат чорбаджия и чул плач изпод земята. Това бил плачът на Божията майка. Овчарят започнал да копае и извадил оттам иконата на Св. Богородица, която оттогава нарекли “Плачещата”. Казват, че тази икона лекува успешно стомашни и нервни заболявания.

Във старопрестолния град е и иконата на Богородица, която се намира в манастира “Св. Никола”. Според преданията тя лекува безплодие и изпълнява желания. Това може да се случи само ако мислите са добри и вярата е силна. Това може да се провери много лесно на място. След като намислиш желанието си трябва да залепиш монета върху лицето на Божията майка. Ако монетата се задържи, значи Бог е чул молбата ти. Ако падне, това означава, че няма да се сбъдне, докато онзи, който си е пожелал нещо не промени живота си към по-добре, не стане по-уравновесен и не изчисти съзнанието си от зли помисли.

В Пазарджик има икона на Богородица, която лекува болните и пази онези, които са я избрали за покровителка. Вярващи споделят, че когато застанат пред иконата и започнат да се моля, те чуват глас , който им казва, че молбите им ще бъдат чути. Чудото на изцелението няма да се случи, докато не се чуе този глас, затова трябва да застанете пред иконата с чисто сърце и добри помисли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Три чудотворни икони: Къде се намират и какво лекуват?

  1. Петър каза:

    В София има няколко известни свети забележителни места: Едното е църквата св. Николай Софийски, която е близо до мястото, където е убит светеца, а другото е малкия храм, където е убит св. Георги Софийски Най-нови в двора на сегашната Александровска болница. В олтара на храма се пази икона на св. Георги Софийски, подарена от човек, оживял след молитва към светеца. София има общо 9 софийски светии и за някои се знае точното място на тяхната смърт, което означава, че земята е осветена с мъченическата им кръв!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *