Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 чудодейни икони, които вярващите почитат

В България са известни много митове, легенди и сказания, свързани с лековити места и чудодейни икони

Според вярващите, нито едно лековито място няма да е лековито и нито една икона ще е чудна, ако онзи, който моли и се надява няма в сърцето си истинска вяра към Бога.

Ще разкажем накратко за две чудни икони, които даряват радост и изцеление на вярващите

Фануилска икона

Фануилска икона

Тази толкова известна икона се съхранява в българския манастир „Свети великомъченик Георги Победоносец -Зограф“ в Атон. Голяма част от родните вярващи трудно могат да стигнат до нея, а за жените е направо невъзможно. Произходът на изрисувания образ е свързан с уточнението „Зограф” в името на манастира.

Той е създаден през IX-X век. Открити са документи за неговото съществуване от 980 г.. Вярващи разказват, че той е основан от братята Мойсей, Аарон и Йоан Селима от Охрид през 919 година. Щом всичко било готово, те изпаднали в размисъл как точно да нарекат тази обител. Затова взели следното решение – те взели една дъска, върху която трябвало да има нарисуван образа на покровителя на манастира. След това се отдали на молитви и заспали, а когато се събудили, видели, че върху дъската се е изписал образът на свети великомъченик Георги Победоносец. Това е чудната икона, която дарява здраве и сили, особено на мъжете.

Образът на свети Фанурий

Образът на свети Фанурий

Това е един много интересен и тайствен светец. За него се знае изключително малко. Той е имал 12 братя и сестри, а баща му е бил богат търговец. Може да се помолите на този светец, ако имате семейни проблеми или проблеми със зачеването. Чудодейни икони на светията има в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” при Женския пазар и в манастира „Св. Мина” в кв. „Обрадовци” край столицата. Паметта на свети великомъченика се отбелязва на 27 август. На този ден вярващи носят погачи пред иконата му, а свещеникът чете молитви за здраве и задомяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “2 чудодейни икони, които вярващите почитат

  1. Любов каза:

    Има икона на свети Фанурий, просто трябва да помолите да ви отключат, за да я видите. Аз помолих една от жените и тя ме пусна. Няма как, ако човек изпитва нужда да се помоли на светеца, да му бъде отказано! Вярвайте, наистина се сбъдват молитвите отправени към него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *