ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Млечните продукти подобряват мозъчните функции

Млечните продукти са пълни с полезни минерали, витамини и белтъчи­ни. Нискомаслените млечни продукти (прясно, кисело мляко и сирене) и яйцата осигуряват защита от остеопороза, безсъние и главоболие, като освен това укрепват имунната система.

Млечните продукти подобряват мозъчните функцииПолезни вещества

Витамин D – В търговската мрежа има мляко, което е обогатено с витамин D. Той повишава усвояемостта на калция и по този начин предотвратява развитието на остеопороза и намалява риска от фрак­тури. Жълтъците на яйцата са сред малкото естествени източници на витамин D. Като цяло различните видове сирене и по-голямата част от киселите млека не са подсилени с този важен витамин

Витамин В12 – Млечните храни и яйцата са ценен източник на този витамин, който е важен за неврологичните функции и образуването на червени кръвни телца.

Калий – Свързва се с понижаването на кръвното налягане и намаляването на риска от инсулт.

Калций – Той е полезен за костите и изключително важен за хората от всички възрастови групи. Недостигът на калций може да доведе до остеопороза – опасно заболяване, свързано с заболяването на костите, в резултат на което могат да възникнат фрактури и гръбначни изкривявания.

Лизин – Предварителните проучвания сочат, че храните с високо съ­държание на тази аминокиселина, включително яйцата, сиренето и млякото, помагат при херпеси.

Пробиотици – Те са полезни за здравето бактерии (полезна флора), съдържащи се в киселото мляко с активни култури, в кефира (ферментирала млечна напитка) и в млякото с ацидофилус. Подоб­ряват функцията на имунната система и помагат при профилактиката и лечението на гъбични инфекции.

Рибофлавин – Този витамин от групата В осигурява енергия, укрепва червените кръвни телца, участва в синтеза на хормоните и предот­вратява мигрена.

Триптофан – Чаша топло прясно мляко преди лягане предпазва от безсъние, тъй като триптофанът, който е аминокиселина, съдържаща се в млякото и други млечни храни, се превръща от организма в серотонин (той подпомага релакса­цията). Важно е да се отбележи, че консумацията на храни, богати на сложни въг­лехидрати (спагети, боб, ориз), може да повиши усвояемоста на триптофана.

Фосфор – Той подпомага изграждането на костите и зъбите, като освен това участва в структурата на мускулите и е важен за обмяната на веществата.

За максимална полза

За да се възползвате максимално от пробиотиците в киселото мляко, непре­менно проверявайте какви култури съдържа то. Добре е да са „активни“ или „живи“.

 

 

Кисело мляко при гъбични инфекции

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *