Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за подобряване на паметта

Дори вече да страдате от от­слабнала памет, никога не е твърде късно да вземете мерки за лечение на паметта си. Ето нашите съвети за оптимизиране на паметта:

Опитайте се да предоставяте информация на мозъка си по начина, по който той я усвоява най-лесно. Някои хора запаметяват най-добре чрез зрителни образи, други – чрез слухови възприятия, а трети – с други сетива. Например ако учите най-продуктивно, слушайки, запишете информацията на касета.

 

РАЗДВИЖЕТЕ ПАМЕТТА СИ:

  • Използвайте писмени помощни средства като списъци и бележки.
  • Когато търсите някоя дума, преминавайте мислено през цялата азбука. Редовно опреснявайте дългосрочната си па­мет с помощта на снимки, видеозаписи, пис­ма и други документи за особено значими събития от миналото.
  • Използвайте мнемонични (усилващи паметта) средства.

 

ТРЕНИРАЙТЕ МОЗЪКА СИ:

  • Използвайте следните способи за подобряване на паметта:
  • Повтаряйте си някакви нови сведения.
  • Преди да заспите, си припомнете събитията от изминалия ден.
  • Запомняйте имената с помощта на мисловни образи (например с. Ягодово – село, в което се отглеждат ягоди).

 

ПОДДЪРЖАЙТЕ ИНТЕРЕС КЪМ СВЕТА:

  • Следете събитията в семейството ви, в града, страната и в света.
  • Стимулирайте мозъка си с четене, с решава­не на кръстословици или главоблъсканици. Заемете се с ново интелектуално занима­ние – например изучаването на чужд език. Създавайте нови познанства и поддържайте старите приятелски връзки.

 

Здраво тяло, здрав дух…

Всекидневните половинча­сови занимания с физиче­ски упражнения подобря­ват кръвоснабдяването на мозъка за повече от едно денонощие. Те помагат и за здрав сън, а недоспиването улеснява забравянето на информация.

Може да потърсите и помощ от природата като се доверите на комбинацията от гинко билоба, магнезий, гроздови семена, екстракти от грозде и ябълка, която помага за нормалното функциониране на паметта. Това е формулата на ВИНОГИН МАКС, която значително подобрява концентрацията и засилва паметта.

 

Кога да потърсите медицинска помощ

  • Загубата на паметта е тежка, бързо прогре­сира или страдате от депресия.
  • Приемате ново лекарство или сте увеличи­ли дозата.

Незабавно потърсете лекар, ако:

  • Неочаквано се появи загуба на паметта поради травма на главата или загуба на съзнание.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Съществуват съм­нения, че облъчва­нето вследствие на продължителната употреба на мик­ровълнова печка и клетъчни телефо­ни намалява крат­котрайната памет. Доказателствата са недостатъчни, но все пак използвай­те мобилния те­лефон само за важни и кратки разговори. Той е по-опасен за деца под 16-годишна възраст, затова се препоръчва упо­требата му пре­димно за текстови съобщения.

 

Как да си помогнем при загуба на паметта?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *