Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лоша памет – защо се появява и как да си помогнем?

След 40-ия рожден ден в мозъка ни се появява своеобразен Бермудски триъгълник, където мистериозно изчезват имена, факти и дори неотдавнашни събития. Този „триъгълник“ се нарича възрастово отслабване на паметта. Повечето лекари ще ви кажат, че това е нещо нормално, неизбежно и просто трябва да се научите да живеете с него. Забравете го!

Отслабването на паметта не се дължи на естествените процеси на остаряването, заявява д-р Стивън Дж. Бок, семеен лекар, специалист по акупунктура. То се причинява от увреждането на невроните, тоест мозъчните клетки.

Увреждането, което може да бъде вследствие на окисляване (нещо като „клетъчна ръжда“) или възпаление („клетъчно изгаряне“), предизвиква редица проблеми с паметта – от лека ерозия на добрата памет до болестта на Алцхаймер. Но човек може да забави, спре и дори да възстанови настъпилите увреждания на невроните, уверява д-р Бок. Задължителната първа стъпка е да вземате стимулиращи мозъка билки и нутриенти. Все пак опресняването на паметта посредством натурални лечебни средства и суплементи трябва да се провежда под наблюдението на опитен специалист.

КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ?

Повечето лекари не познават методи за лечение на възрастовото отслабване на паметта, различни от тези, използвани за третиране на болестта на Алцхаймер. Но алтернативните лечители прилагат редица средства за забавяне на стареенето и когнитивни терапии за по­добряване на паметта във всяка възраст.

Отидете на лекар, ако започнете да забравяте важни ангажименти, повтаряте една и съща история в рамките на един разговор, забравяте имената на познати обекти, губите се, когато шофирате по познати маршрути, обърквате се дали е сутрин или вечер и къде се намирате, не можете да се справяте с прости сметки (особено ако сте го правили с лекота в миналото), забелязвате промяна в характера си или внезапна промяна във вашите артистични или музикални способности.

Терапията за подобряване на паметта трябва да включва следните компоненти:

  • Преглед за хронични заболявания и оплаквания. В лечението на паметта, лекарят първо трябва да потърси физически заболявания и да се опита да ги отстрани.
  • Хормонални изследвания. Тестостеронът, естрогенът, прогестеронът, кортизолът, DHEA и много други хормони влияят на паметта и когато техните нива не са балансирани, няма как да отбележите съществено подобрение в паметта.
  • Преглед за клинична депресия, която е най-честата причина за отслабването на памет­та.
  • Оценка на паметта. Потърсете лекар, който прави тест за оценка на паметта, който може да повтаря по време на лечението, за да следи напредъка на пациента.
  • Лекарства и медикаменти. Има лекарства, които дозирани правилно, подобряват паметта – ерголоидни мезилати (Hydergine), селегилинхидрохлорид (Eldepryl), вазопресин (Pitressin) и пирацетам (Nootropyl).
  • Оценка на хранителните добавки. Анализ на суплементалната програма на всеки пациент и когато е необходимо, се въвеждат промени и допълнения.
  • Фактори в начина на живот. Качествената оценка на паметта трябва да включва въпроси за вашите спортни навици, хранителен режим и нива на стрес, както и съвети за водене на начин на живот, който подобрява паметта.

LecoVita Мементо спомага за оптималната дейност на мозъка. LecoVita Мементо повишава вниманието, концентрацията, подобрява паметта, работоспособността и енергията. 

„Аз се доверих на LecoVita Мементо за подобряване на паметта и концентрацията! Вече не забравям, дори няма нужда да си записвам задачите за деня, както правех преди. Чувствам се отлично и дължа това на прекрасния продукт LecoVita Мементо!“ – Стаси

LecoVita Мементо
LecoVita МЕМЕНТО 20 ампули за пиене 500mg х 25мл /Цитиколин 500mg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 8 до “Лоша памет – защо се появява и как да си помогнем?

  1. Мария Иванова каза:

    Ако страдате от нарушения на паметта Виногин Макс е вашето спасение. Купих тази добавка на моята баба, защото страда от разсеяност, лоша памет, трудно се съсредоточава и я мъчат студени ръце и крака. В аптеката ми препоръчаха Виногин Макс, заради голямото количество на гинкобилоба, което съдържа и трябва да ви кажа, че само за месец или видима разлика в поведението на баба ми.

  2. svetlana каза:

    Лошата помет е следствие на напреднала атеросклерозата. Искам да препоръчам няколко рецепти, които от народната медицина и са ефективни при това заболяване и помагат за подобряване на паметта. Могата да се изпълнят в коя и да е билкова аптека, която е сериозна. Ето и състава:
    – 60 г стръкове от хвощ, листа от живовляк, цвят от роза и стръкове от камшик. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряла вода. Варят се 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.
    – Разбъркват внимателно по 50 г стръкове от хвощ, 30 г стръкове от камшик, 250 г плод от шипка и 40 г стръкове от бяло подъбиче. 2 супени лъжици от билките се заливат с 500 г вряща вода. Варят се 5 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.
    Пожелавам успеш в лечението на хората, които имат проблем с кръвоносната система!

  3. Мария каза:

    Ама той да не е вълшебен този Vinogin MAX! Помага и за памет и за концентрация и на сърцето и за кръвооросяване на крайниците. И на всичкото отгоре забавя процесите на стареене. Ле-ле ле-ле – чудо!

  4. Калина каза:

    Разговорът се завъртя около около Виногин макс. Аз съм пробвала и други гинко продукти, но този наистина действа най-добре, вероятно, защото има повече магнезии. На мен майка ми ползва Виногин макс за по-добро кръвооросяване, защото вече е на години, пък и като профилактика срещу инсулт. Аз го използвам срещу студени крайници, имам ги по наследство, но го давам и на сина ми, защото е студент и казва, че подобрява паметта. Дано да е прав, но Виногин макс е нощо наистина добро.

  5. Илия Стефанов каза:

    Благодарен съм, че в българските аптеки вече може да се намери Виногин Макс! Това ме кара да се чувствам по-сигурен в бъдещето и спокоен за здравето и паметта си.

  6. Maria каза:

    При нас цялото семейство взема Виногин Макс. Първо започнаха да си го купуват майка ми и баща ми – за подобряване на паметта и срещу студени крайници. После започнах да го вземам и аз, тъй като също като тях имам проблем със студените крайници. Сега Виногин Макс пие и сина ми, който е студент – за подобряване на паметта, все пак е в сесия. Въобще всички сме доволни от Виногин Макс.

  7. Адриана каза:

    Освен, че стимулира мозъчната активност и подобрява паметта Виногин Макс помага и при студени крайници, какъвто беше моя проблем. При мен нямаше значение дали е 30 градуса или 10 градуса – крайниците ми бяха вечно студени. Сега, след като пия Виногин, нямам този проблем и съм много щастлива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *