ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Родопска билкарка връща хора от онзи свят

В село Стоманово все още се говори за чародейката Хабибе, която е родопска билкарка

Мургавата красавица и родопска билкарка “сваля” рецепти директно от мистериозното Ърсъс тепе, нарочено за сборище на хайдути, селски вагабонти, таласъми и караконджули. Тайнственото място и днес е обрасло с хвойнови храсти и странни трънки, по които висят причудливи плодчета.

Родопска билкаркаТази родопска билкарка не изпитва страх от Ърсъс тепе, защото е усетила, че то е център на висшите космически сили. Събира лечебни, непознати за повечето хора билки, с които ги изправя на крака. “В основата на всичките й методи обаче е молитвата”, разказва етнографката Емел Балъкчи, отдавна изселила се в Истанбул. Хабибе цери първо душата, после тялото. За нея не е проблем да върне луднали в правия път, урочасани, “урадисани”. Разваля черни магии. Прогонва духове-натрапници, “прилепнали” към земните си пристрастия.

За селското “джипи” няма неизцерима болест. “Не аз, Всевишният лекува чрез мен”, казва “колежката” на Ванга. С чопанче от заклана кокошка пък цери ишиаси, невралгии, шипове, болки в ставите.

“За нея не беше проблем да стопява туморни образувания само с едно наричане: “Даа башъ даа гиби, бабица башъ яа гиби”, което ще рече: “Главата на планината като планина, главата на тумора като топящо се масло”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Родопска билкарка връща хора от онзи свят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *