Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В зависимост от типа инконтиненция, лечението е различно

Лечението, което ще се приложи, зависи от типа инконтиненция и варира от промени в навиците за уриниране до хирургична намеса.

ПРОМЕНИ В НАВИЦИТЕ

Жените могат да изпълняват упражненията на Кегел за укрепване на мускулите на та­зовото дъно, които поддържат уретрата и пикочния мехур. Бавно свийте мускулите на тазовото дъно, сякаш искате да спрете струята урина по време на уриниране, и за­дръжте за 10 секунди, след това отпуснете. Правете десет повторения десет пъти на ден. Можете да правите упражненията и докато уринирате.

Тренирането на пикочния мехур – уриниране в определени часове, дава добри ре­зултати както при жените, така и при мъжете. Създайте си определен ритъм – напри­мер можете да уринирате 20-30 минути след всяко хранене и поне два пъти между от­делните хранения, а също непосредствено преди лягане. Целта е да увеличите интер­валите между отделните уринирания и да създадете режим на изпразване на пикоч­ния мехур, за да спре да изпраща неправилни сигнали.

 

ЛЕКАРСТВА

Когато инконтиненцията е вследствие на инфекция, се предписват антибиотици. При императивна инконтиненция добър ефект има толтеродин (детрузитол). Оксибутининът (дитропан) отпуска мускулите на пикочния мехур и спира контракциите при императивна инконтиненция. Имипраминът (тофранил) е трицикличен антидепресант, който намалява спазмите и увеличава способността за задържане на урината.

 

МЕДИЦИНСКИ ПРИСПОСОБЛЕНИЯ

При стрес-инконтиненция се използва песар, който се поставя във влагалището върху шийката на матката подобно на външния пръстен на диафрагма, за да поддържа муску­лите на тазовото дъно. При липса на други подходящи методи, може да се постави ка­тетър (малка тръба), който извежда урината от пикочния мехур във външен контейнер.

 

ХИРУРГИЯ

Хирургичните методи се прилагат в следните случаи: за корекция на неправилна пози­ция на пикочния мехур; увеличаване размерите при малък пикочен мехур; премахване на уголемена простата. За жените съществува и друг метод: инжектиране на колаген около шийката на пикочния мехур, за да се заздравят мускулите на тазовото дъно.

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Жените, които водят ак­тивен живот и страдат от стрес-инконтинен­ция, могат да си слагат тампон по време на спортуване. Той ще оси­гури опора на уретрата и ще пред­отврати изпускането на урина.

 

 Заболявания на пикочните пътища при жените

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *