ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за жените, които страдат от инконтиненция

1/4 от жените над 35 години страдат от инконтиненция

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Течности. Ако умишлено не приемате много течности, за да избегнете чес­тото уриниране, само влошавате положението. Когато урината се задържи в пикочния мехур по-дълго, киселинността й се увеличава, а това предизвиква повече спаз­ми и по-често изпускане на урина. Пийте течности повече от необходимото, за предпочита­не вода, но не по-късно от три часа преди лягане. Избягвайте алкохола, кофеина, газира­ните напитки и киселите плодови сокове, защото могат да раздразнят пикочния мехур.
  • Избягвайте лютивите подправки. Те дразнят пикочния мехур и могат да увеличат случаите на изпускане на урина.
  • Тегло. Излишните килограми оказват допълнителен натиск върху пикочния мехур.
  • Влакнини. При запек и затруднено изхождане се създава повишено налягане, което допълнително може да отслаби мускулите на тазовото дъно. Консумирайте повече богати на влакнини плодове и зеленчуци.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Кегел. Правете упражненията Кегел по всяко време на среща, докато чакате на опашка или докато четете книга.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Четете листовките на лекарствените продукти. Инконтиненцията е възможен страничен ефект от някои лекарства (при сърдечносъдови заболявания кръвно налягане, депресия и безсъние). Смяната на медикамента може да предотврати евентуални бъдещи проблеми.

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Откажете цигарите. Кашлицата при пушачите оказва натиск върху пи­кочния мехур и може да причини изпускане. Никотинът, от друга страна, има действие върху пикочния мехур – 40% от случаите на рак на пикочния мехур.

 

Заболявания на пикочните пътища при жените

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Съвети за жените, които страдат от инконтиненция

  1. Лалева каза:

    Статията е много хубава и за съжаление наситина голям брой жени страдат от инконтиненция. Кегел упражненията не винаги са ефективни, но има тяхна по-добра алтернатива и това са упражненията с нефритени яйца. Повече за тях може да научите на: http://www.jadeeggs.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *