ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Техники за самолечение или по двойки с акупресура

Легнете на пода върху одеяло или постелка и се отпуснете, за да бъде сеансът по-ефективен. Вашият партньор трябва да седне или да коле­ничи отстрани, да се наведе към вас и използ­вайки собствената си тежест, внимателно да на­тиска съответните точки. Инструкциите по-долу се отнасят за него:

Техника на масажиране с палец:

Използвайте възглавничката на палеца, който трябва да дър­жите изправен. За да имате опора, докато на­тискате, подпрете изпънатите си пръсти върху тялото на масажирания.

  • Открийте с напипване активната точка, коя­то представлява вдлъбнатина под кожата. След като усетите дъното на вдлъбнатината, леко намалете натиска – това ще доведе до ответна реакция на енергията ци.
  • Натискайте енергично, но внимавайте да не е прекалено силно.
  • Работете в ритъм с дишането си. Като натис­нете точката, пребройте 2-3 вдишвания, пре­ди внимателно да отпуснете, и след това по­вторете натиска, спазвайки същото темпо..
  • Натискайте и отпускайте по няколко пъти всяка точка, като следите дишането си – то трябва да ви помага да поддържате ритъма и да не се напрягате.

 

Видове натиск:

Съществуват 3 вида натиск за регулиране по различен начин на потока енер­гия. „Тонизиращият“ подсилва слабия енергиен поток, „разсейващият“ освобождава блокирана­та енергия, като възстановява движението й по меридиана, а „успокояващият“ натиск забавя потока на свръхактивната енергия.

  • За тонизиращ ефект дръжте палеца си непо­движно в продължение на 2 минути, докато прилагате натиск.
  • За постигане на разсейващ ефект в продълже­ние на 2 минути извършвайте кръгови движе­ния с палеца, докато натискате.
  • За получаване на успокояващ ефект покрий­те активната точка с длан или я поглаждай­те леко в продължение на 2 минути.

 

Техники за самолечение с акупресура:

При самостоятелни занимания с акупресура седнете на стол с облегалка или върху възглав­ници. Настанете се удоб­но и се уверете, че частта от тялото, върху която ще работите, има надеждна опора и е отпусната. Не навеждайте главата си твърде близо до мястото, върху което ще оказвате на­тиск. То трябва да се намира на разстояние, което се достига с про­тегнати ръце. Дръжте палеца си изпра­вен, така че да го чувствате като продължение на ръката си. За да работите с точки, разположени върху ръката ви, поло­жете длан в скута си. При точков масаж на главата или лицето отпускайте тежестта на главата върху върховете на пръстите, вместо върху дланта. Ще ви бъде по-удобно, ако се оп­рете с лакти върху масата, докато прилагате този метод на самолечение.

 

Модерен начин за самолечение чрез акупресура е универсалният вибромасажор за спиране на болката СТОП ПЕЙН (STOP PAIN). Той произвежда малки електрически импулси, които засилват кръвообращението и безвредно премахват болката за броени минути.

 

Кой са най-важните точки и меридиани в акупресурата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *