Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой са най-важните точки и меридиани в акупресурата?

Меридианите представляват невидими пътища, по които енергията протича в организма. Смя­та се, че натискът на точки върху тях действа като енергиен регулатор.

Меридианите и ак­тивните точки са разположени симетрично от двете страни на тялото. Илюстрациите вдясно показват точките само от едната му страна. Два меридиана, наречени Управляващ съд и Съд на зачатието, се намират по протеже­ние на средната линия на тялото.

Въпреки че практикуващите акупресура работят с неколкостотин точки, числата тук се отнасят само за основните точки, разгледани в настоящата книга. Поместе­ни са и техните наименования, за да мо­жете да ги свързвате с инструкциите, да­дени за отделните заболявания. Някои точки са с китайските си имена, но по­вечето се състоят от една или няколко букви, съответстващи на названието на органа или системата, върху които въздействат, както и от цифра, по­сочваща тяхното положение върху меридиана. В китайската медици­на функциите на органите се разглеждат по съвсем разли­чен начин в сравнение със западната. Например точката ДЧ (дебело черво) 4 се използва не само за да регулира функцията на червото, но и за лечение на главоболие, простуда и за­болявания на синусите. Покровителят на сър­цето, свързан с перикарда, на практика въз­действа върху всички органи в гръдния кош. Тройният нагревател е „орган“, чиято функция е да разпределя енергията, но той няма фи­зическа форма.

 

Ин и Ян

В китайската медицина цялата енергия е раз­делена на два взаимнодопълващи се вида: ин и ян. Ян е активното, „мъжкото“ начало, а ин е пасивното и „женското“. Всеки меридиан се класифицира като ин или ян. Меридианът на Управляващия съд контролира меридиа­ните на ян, а Съдът на зачатието управлява меридианите на ин.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Акупунктурните масажи, чрез електрически импулси се основават на теорията за определени „канали на енергия” в тялото, които се засягат в традиционната китайска терапия. Универсалният болкоуспокоител СТОП ПЕЙН (STOP PAIN)е многофункционално високотехнологично устройство със свойствата на „микрокомпютър за физиотерапия”, което премахва болките по цялото тяло за броени минути.

 

Акупресура и шиацу влияят благоприятно върху здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *