Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акупресура и шиацу влияят благоприятно върху здравето

В основата на тези два метода на лечение лежи теорията за енергията, протичаща през тялото посредством канали, наречени меридиани.

Натискът върху основни точки по меридианите регулира нейния поток и влияе благоприятно върху здравето. Акупресурата е техника за оказване на натиск върху тези точки. Освен нея при шиацу се използват и други разнообразни начини за въздействие върху енергийния поток.

Корените на акупресурата откриваме в древно-китайската медицина, която разглежда здраве­то на организма от гледна точка на силата на енергийния поток, преминаващ по меридиани­те, нагоре и надолу по цялото тяло. В китайска­та медицина тази жизнена енергия се нарича „ци“ („ки“ или „чи“). При дисбаланс или блокажи в циркулиращия из тялото поток на ци се провокират различни заболявания, които китайските медици лекуват, като регулират енергийния поток. Един от начините за това е чрез натиск върху определени точки по тялото, където меридиани­те минават близо до кожата. Така, в зависимост от лекува­ното заболяване или използ­вания вид натиск, ци се ук­репва или разпръсква.

 

Лекарите в Китай се за­нимават с точков масаж от хилядолетия, като използват акупунктура редом с акупресура, за да въздействат на енергийния поток. През VI в. будистките мона­си пренасят тези методи на лечение в Япония, където те също придобиват популярност. През 20-те години на XX в. японски лекари разра­ботват метода шиацу, който съчетава масаж с пръсти върху активните точки (известен като цубо) с техники като масаж с длани и разтяга­не на мускулите.

 

Консултация със специалист

Обикновено специалистът по шиацу или аку­пресура първо преценява здравословното ви съ­стояние. Освен че ви преглежда и се инфор­мира за минали и настоящи заболявания, за начина ви на живот и режима на хранене, той определя тонуса на мускулите и кожата и про­слушва гласа и дишането ви.

 

Лечебният сеанс се провежда върху постел­ка на пода.

Лекарят прилага натиск върху оп­ределени активни точки по вашето тяло и по­някога едновременно с това прави масаж или разтяга мускулите ви. В процеса на работа чрез допира той „раз­чита“ вашето тяло и преценява потока от енергия и влиянието му върху вашето здраве. В края на подобен сеанс повечето хора са едновременно заредени със сили и отпуснати. Въпреки това някои пър­воначално се чувстват малко по-зле: преди съ­стоянието им да се подобри, се появяват умо­ра, главоболие или симптоми на грип. Смята се, че тези признаци се дължат на освобождaването на натрупаната енергия от активните точки, но не трябва да са твърде силно изразе­ни или да продължават повече от ден-два.

 

Акупресурата вече е достъпна и в домашни условия и помага за премахване на всякакви болки, чрез  универсалният вибромасажор СТОП ПЕЙН (STOP PAIN). Този високотехнологичен уред, моментално премахва болката без да вреди на стомаха, черния дроб или бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *