Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува рак на яйчниците?

Лечението на рака на яйчницитезависи от това до каква степен се е разраснал туморът, както и от общото здравословно състояние. Над половината случаи на рак на яйчниците се установяват при жени над 65 години.

 

ХИРУРГИЯ

В повечето случаи по оперативен път се премахва засегнатият от тумора яйчник заед­но с други тъкани, за които се предполага, че са ангажирани като фалопиевите тръби, матката и другия яйчник. Повечето хирурзи предлагат агресивен подход на лечение на рака, тъй като премахването на възможно най-много тъкан увеличава шансовете за живот.

 

ПРОТИВОТУМОРНИ ЛЕКАРСТВА

Обикновено се налага химиотерапия.

 

ЛЪЧЕТЕРАПИЯ

Лъчетерапията може да се приложи едновременно с хирургично лечение и химиоте­рапия.

 

РАЗРАБОТКИ НА НОВИ ПРЕПАРАТИ

В последно време шансовете за оцеляване се увеличиха благодарение на комбинира­нето на противотуморните лекарства по нов начин. Години наред стандартното лече­ние включваше прилагането на цисплатин и циклофосфамид. Но през 1995 г. изслед­ванията показаха, че комбинираното лечение с цисплатин и паклитаксел (таксол) уве­личава шансовете за излекуване на жени с рак на яйчниците в напреднал стадий.

 

Съветите на специалистите за профилактика и лечение на рак на яйчниците:

 

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Хранете се разумно.

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Прегледи. Туморите на яйчниците понякога се установяват по време на преглед при гине­колог, затова е препоръчително редовно да посещавате своя, например за цитонамазка. Ако имате фамилна обремененост, говорете с лекаря си дали изследването на маркера СА125 за установяване на рак на яйчниците ще бъде подходящ за вас. Той регистрира наличието на протеин, произвеждан от раковите клетки, които се развиват в яйч­ниците. Дори и да не е 100% сигурен, тестът може да пока­же наличието на рак на яйчниците в ранен стадий.
  • Хирургична намеса. Ако имате висок риск, лекарят мо­же да ви предложи премахване на яйчниците, което осигу­рява известна защита срещу рак.
  • Хормони. Ако сте предразположени към рак на яйчници­те, поговорете с лекаря си за допълнителните рискове от хорвионозаместителна терапия.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Един аспирин на ден. Аспиринът е обещаващо средство за предотвратяване на рак на яйчниците. Попитайте лекаря си дали да не приемате доза от 75 до 300 мг дневно.

 

Истина ли е, че яйчниците най-често образуват тумори

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *