ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Приемайте витамин D задължително комбиниран с минерали

Ако приемате витамин D, докато сте все още млади или ако давате на децата достатъчно храни, които съдържат този полезен витамин, то вие може да помогнете на подрастващия организъм да изгради едни дългосрочни ползи за здравето.

Резултати от изследване, проведено от учени в университета на Цюрих са потвърдили, че достатъчно количество на витамин D, взети последователно са необходими, за да се поддържа здравето на костите.

Много хора вярват, че поддържането на здравословни хранителни навици е достатъчно, но само няколко храни съдържат витамин D в естествени и нормално високи нива. Според д-р Хайке за да получавате достатъчни нива на витамин D чрез диета, ще трябва да хапвате на ден поне две порции мазна риба като сьомга или скумрия. Това едва ли е възможно, затова е необходимо да се увеличат нива на витамин D в организма чрез достатъчно излагане на слънце и прием на хранителни добавки.

Това погрешно схващане за поддържане на нормалните нива на витамин D чрез диета има и друго опровержение. Витамин D не е самостоятелен витамин. За да изпълнява правилно своите функции, е необходимо витамин D да работи в сътрудничество с други витамини и минерали като магнезий, които могат да бъдат намерени в зелените листни зеленчуци като спанак, например. Именно тази уникална характеристика на витамин D е допринесло за лечението на много хронични заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *