ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стрес и нерви се лекуват в манастира край село Куклен

Чудодейна икона гони детски страх и помага на психично болни

Манастирът край пловдивското село Куклен е почитан от богомолците, както заради неговата история, така и заради иконописите и чудните икони, които помагат на хора в беда.

Там се намира чудотворната икона на “Св. св. Козма и Дамян”, за която казват, че лекува стрес и помага при уплах. Тази икона е дала и името на манастира, които многократно е бил опожаряван и разрушаван по турско време. И все пак е оцелял.

Край вековните стени има и аязмо. По-смелите се обливат с водата на аязмото дори и през зимата. Някои се обливат с вода от аязмото. Край църквата има миндери, на които болни от цяла България, че и от Гърция просто посядат или лежат.

Сутрин, малко след изгрев слънце и вечер, преди да падне мрак, в манастира се четат молитви. На празниците задължително се служи литургия. Болните и техните близки са убедени, че молитвите им ще бъдат чути от двамата светци и така те ще бъдат изцелени. Преди душевноболните са били оковавани във вериги, за да стоят мирно и да слушат молитвите. И до днес тези синджири могат да бъдат видени в пртивора на църквата. Легендата разказва, че ако останат да пренощуват една нощ в манастира, то те ще бъдат излекувани завинаги. Днес болните просто докосват веригите или ги слагат в близост до мястото, което ги боли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *