ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува подаграта?

Как се лекува?

Подаграта не може напълно да се излекува. Терапията с лекарства носи известно облекчение, като успокоява острите пристъпи и предотвратява настъпването на нови. Псевдоподаграта се лекува трудно, защото не са открити ефикасни медикаменти, кои­то да възпрепятстват образуването на кристали калциев пирофосфат. В този случай лекарството колхицин може да овладее острия пристъп до 12 часа, макар че необходи­мата доза често предизвиква гадене и диария. Нестероидните противовъзпалителни средства като ибупрофен и напроксен също облекчават болката.

За понижаване нивото на пикочната киселина лекарят може да ви предпише алопуринол (милурит), койтб намалява производството на пикочна киселина. Друг ва­риант са лекарства, които увеличават излъчването й като пробенецид и сулфинпиразон (антуран). Въпреки че колхицинът помага при псевдоподаграта, той е много по-ефикасен при същинска подагра. Трябва да се използва само в отделни случаи и за кратко време. Нестероидните противовъзпалителни лекарства и инжекциите кортизон, поставени в засегнатата става, също облекчават болката.

 

ФАКТ

Подаграта най-често се изостря през пролетта и лятото, когато вслед­ствие на обезводнява­нето на организма е намалено излъчването на пикочна киселина чрез урината. Стреме­те се да приемате до­статъчно течности през цялото време, най-вече по време на спорту­ване и в горещините.

 

Какви нарушения може да предизвикат болка в ходилото?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *