Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да останем млади и да се почувстваме още по-здрави?

До какво ли не прибягват жените за поддържане на красотата и младостта: кремове, маски, тоници, лосиони

Всичко това помага за грижите за кожата и забавянето на процесите на стареене. Но е важно и вътрешно да се поддържаме. Какви продукти ще ви помогнат да сте още по-красиви и млади?

Ядки

Специалистите наричат ядките продукт на вечната младост, тъй като съдържат витамин Е и коензим Q10,. ускоряващи процесите на регенерация и подхранване на кожните клетки. Макар че се изработва самостоятелно в организма, след 30-годишна възраст коензим Q10 постепенно „предава позициите си“. А витамин Е е мощен антиоксидант, защитаващ кожните клетки от разрушенията на токсините и слънцето. Вярно е, че ядките са много калорийни и не бива да се прекалява с употребата им. Благоприятно се отразява на кожата на лицето употребата на 50 г бадеми, кашу, фъстъци или орехи три пъти седмично.

Оранжеви и червени зеленчуци

За добрия цвят на лицето са полезни оранжевите и червените зеленчуци и плодове: моркови, чушки, домати, тиква, кайсии. Те съдържат много бетакаротин – антиоксидант, отговарящ за обновлението на клетките на кожата. Между другото, съдържащият се в повечето кремове ретинол не е нищо друго, освен витамин А, който се образува в организма от каротина.

Кисели плодове

Портокал, киви, грейпфрут, касис и ягоди съдържат много витамин С, който укрепва кръвоносните съдове и помага за формирането на колагена, който, на свой ред, значително забавя стареенето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *