Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнем при заболяванията на венците?

Гингивитът може да се преодолее чрез старателно миене на зъбите, почистване с ко­нец за зъби и редовни посещения при стоматолог.

Хората в недобро здравословно съ­стояние са по-предразположени към заболявания на венците. Профилак­тичният прием на флуор не се прилага само при децата – консултирайте се със стома­толога си по въпроса. За разлика от гингивита пародонтитът трябва да се лекува чрез медикаменти и стоматологични процедури.

 

ЛЕКАРСТВА

Няма медикаменти, които могат напълно да излекуват пародонтита, но някои могат да облекчат състоянието. Повечето от тях се прилагат паралелно с определени стома­тологични процедури. Най-често се назначава антибиотичен курс на лечение като до­пълваща стоматологичните манипулации терапия. Стоматологът ще почисти плаката и зъбния камък. Днес съществуват ефективни процедури за лечение на възпалител­ните заболявания на венците. Изплакването на устата със специална вода, съдържаща антибактериалната съставка хлорхексидин, може да ограничи натрупването на плака, която е главната причина за възпаление на венците.

 

СТОМАТОЛОГИЯ И ХИРУРГИЯ

Стоматологичните процедури за отстраняване на зъбния камък и кореновото лечение осигуряват премахване на зъбната плака и почистване на повърхността на зъбите, в резултат на което венците се възстановяват. Това са най-често прилаганите манипула­ции и в повечето случаи имат положителен резултат. Ако образувалите се венечни джобове са много дълбоки, се извършва хирургично лечение. В случаите, когато про­цесът е напреднал и е засегнал костта, зъбите могат да се спасят от падане чрез тъканна регенерация или присаждане на кост.

 

ВНИМАНИЕ

Възпалението на вен­ците е основен рисков фактор за развитие на сърдечносъдови забо­лявания. Щом бакте­риите от инфектирани­те джобове на венците навлязат в кръвта, те предизвикват отделя­нето на вещества, по­вишаващи съсирваемостта на кръвта, което значително пови­шава риска от инфаркт или инсулт.

 

ФАКТ

Страдащите от пародонтит имат 2 пъти по-голям риск да получат фатален инфаркт и са с 4,5 пъти по-застрашени да развият хронич­но белодробно заболя­ване от хората със здрави венци.

 

Как да си мием зъбите правилно?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *