ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възпалението на венците води до сърдечни заболявания

Учените смятат, че възпалението на венците е един от рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания, така че е време да отидете на преглед при стоматолог.

 

Защо трябва да миете зъбите си и да ги почиствате с конец всеки ден? Сякаш пет или десет минути повече биха могли да спасят живота ви. Всъщност – могат. Някои неща остават скрити за вас, но са опасни за здравето.

 

Същността на заболяването гингивит

Гингивитът е възпалително заболяване на венците в резултат на отлагането на зъбна плака (безцветни натрупвания по зъбите), в която се съдържат бактерии. Тя може да раздразни венците и да дове­де до подуване и възпалителен процес. Щом венецът се подуе, между него и зъба се образува джоб, в който се натрупва до­пълнително плака. Ако не се лекува, въз­палението може да обхване тъканта под венците и да засегне костта, към която са прикрепени зъбите. Щом се появят тези усложнения, гингивитът вече прераства в пародонтит.

Пародонтитът може да доведе до загу­ба на зъби, но не това е най-големият риск за здравето. Възпалението на вен­ците е рисков фактор за трите основни смъртоносни болести – сърдечносъдови заболявания, захарен диабет и заболява­ния на белия дроб. Рискът от инфаркт се удвоява и така възпалителните заболява­ния на венците заемат второ място като рискови фактори след тютюнопушенето.

Бактериите, които се съдържат в зъб­ната плака, навлизат в кръвта и могат да причинят инфекция на сърцето. В опита си да се справи с бактериите организмът има повишена склонност да образува кръвни съсиреци, които могат да доведат до инфаркт или инсулт.

Тежко изразеното възпаление на вен­ците може да влоши състоянието при диабет тип 2, тъй като се нарушава про­изводството на инсулин и се затруднява контролът на кръвната захар. (Диабетът, от своя страна, е предразполагащ фактор за възпаление на венците). Периодонтитът увеличава със 7 пъти риска от остеопороза и с 2 пъти риска от бронхит.

 

За хубавата усмивка е важно…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *