ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е нарколепсия?

Нарколепсията е хронично заболяване на централната нервна система

Прекалена сънливост през деня е основният симптом и присъства в 100% от пациентите с нарколепсия. Други първични симптоми на нарколепсията включват:

– загуба на мускулен тонус (катаплексия),
– изкривени възприятия (халюцинации)
– невъзможност да се движи или да говори (сънна парализа).

Допълнителните симптоми включват нарушен нощен сън и автоматично поведение (пациентите извършват определени действия без осъзнаване). Всички симптоми на нарколепсията могат да присъстват в различни комбинации и степени на тежест.

Нарколепсията обикновено започва в тийнейджърска възраст или малко по-късно и засяга еднакво двата пола. Първият симптом е прекомерната дневна сънливост, която може да остане неразпозната за дълго време заради това, че тя се развива постепенно, с течение на времето.

Нарколепсията често остава недиагностицирана или неправилна диагноза в продължение на няколко години. Това може да се случи, защото лекарите не смятат, че диагнозата нарколепсия е достатъчно честа. Те могат да мислят че нарколепсия е само при хора, при които присъства основният симптом на прекомерна сънливост през деня. Нарколепсията не може да се има предвид при оценка на пациенти, които идват при лекарите, с оплаквания от умора или проблеми с концентрацията, вниманието, паметта и други заболявания (припадъци, психични заболявания и др.).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *