Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспержите – полезни при бременност и сърдечни проблеми

Те са вкусен зеленчук с ниско съдържание на мазнини и натрий – превъзходна храна за хората, които следят теглото си. Аспержите предотвратяват сърдечносъдови и ракови заболявания.

Полезни вещества

Фолат – Той е жизненоважен по време на бременност, тъй като въз­препятства развитието на дефекти на невралната тръба у зародиша. Освен това предпазва сърцето, тъй като понижава нивата на хомоцистин – аминокиселина, свързана със сърдечносъдовите заболява­ния. Фолатът вероятно предпазва и от рак (недостигът на фолиева киселина може да увреди ДНК и да доведе до туморни изменения в клетките.) Една чаена чаша варени аспержи съдържа 263 мкг фолат, което е 66% от препоръчителния дневен прием.

Витамин B6 – Той стимулира имунната система и е необходим за производството на антитела срещу редица заболявания. Играе важна роля, тъй като помага на организма да извлича енергия от храната. Според предварителните проучвания витамин B6 облекчава и усеща­нето за дискомфорт в периода преди настъпване на менструация, а също така помага да се преодолее гаденето в ранните етапи на бре­менността.

Влакнини Неразтворимите влакнини са важни за храносмилател­ния тракт, а разтворимите понижават холестерола. (В една чаена ча­ша аспержи се съдържат около 3 г влакнини.)

Глутатион Той е ензим, който действа като антиоксидант, прите­жава способността да неутрализира карциногенните и да предпазва клетките от пораженията на свободните радикали.

Рутин – В комбинация с витамин С този антиоксидантен флавоноид укрепва и предпазва кръвоносните съдове.

Сапонини – Те се свързват с холестерола и възпрепятстват абсорбцията му в храносмилателната система, като по този начин предот­вратяват сърдечносъдови заболявания.

За максимална полза

Най-добре е да приготвяте аспержите на пара или в микровълнова фурна. Важно е да се отбележи, че връхчетата съдържат най-много фитохимикали.

 

 

Отговорите на твоите въпроси за бременността и раждането

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *