Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Определете дата и спрете цигарите

Отбележете на коя дата ще откажете цигарите и я обявете пред приятелите, семейството и колегите си.

Изберете си ден, който е достатъчно близо, за да бъде реалистично, и достатъчно далече, за да имате време за подготовка. Някои хора предпочитат да започнат по време на отпуската си, а други избират съвсем обикновен ден, който не се различава по нищо от останалите. Не избирайте ден, в който се очаква да сте подложени на голям стрес.

Предварително се опитайте да предвидите какви проблеми биха могли да възникнат и измислете разрешения за тях. Не допускайте никакви изкушения да застанат на пътя ви.

  • Планирайте дейности, които ви ка­рат да се чувствате добре, здрави и изпълнени с енергия по време на първи­те няколко седмици от спирането на цигарите. Освен че ще ви развлекат, те са един вид награда за усилията ви. Изведете внуците си на разходка или се поглезете с половин ден в спа-центъра – добър начин да похарчите па­рите си, които сте спестили от цигари.
  • Започнете да спортувате. Много хо­ра успяват да спрат да пушат благодарение на спорта. Физическата дейност увеличава енергията, ускорява метаболизма и ви предпазва от напълня­ване. При спортуване се отделят ендорфини (хормони на щастието), които се справят с раздразнителност­та, главоболието и летаргията.
  • Подобрете начина си на хранене. Освен че ще предотврати качването на килограми, балансираното хране­не ще запълни дефицита на антиоксидантни витамини и минерали и орга­низмът ви по-лесно ще се справи със свободните радикали, образували се вследствие тютюнопушенето. Пийте поне ш осем чаши вода на ден, за да изчистите организма си от натрупа­ните токсини. Винаги имайте на раз­положение сурови зеленчуци в хла­дилника, за да задоволявате много­бройните пристъпи на глад, които са характерни за периода на отказването на цигарите.
  • Намерете си приятел, към който по всяко време можете да се обърнете и той или тя с готовност да ви изслуша.
  • Направете списък на причините, по­ради които трябва да спрете цигарите, и го сложете на видно място. Четете го всеки ден.
  • Помогнете си чрез силата на хранителните добавки. Кудзу корен спира завинаги зависимостта от цигарите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *