Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бананите помагат при депресия

Следващия път, когато се почувствате леко неспо­койни, хапнете банани. Те съдържат витамин В6 и малки ко­личества триптофан, като и двете съставки съдействат за поддържане на добро състояние на духа. Този ус­покояващ плод предпазва от сърдечносъдови заболявания, инсулт, както и някои стомашно-чревни не­разположения.

Полезни вещества

Триптофан – Аминокиселина, която стимулира производството на серотонин. Триптофанът е невротрансмитер, който действа успокоя­ващо на организма и помага при депресия, тревожност и безсъние. Важно е да се отбележи, че консумацията на храни с високо съдър­жание на сложни въглехидрати, например спагети, ориз и боб, пови­шава усвояването на триптофан.

Витамин В6 Той улеснява осъществяването на връзката между мускулите и нервите. Освен това участва в синтеза на червени кръвни телца. Може да бъде полезен за преодоляване на раздразнителност­та, съпътстваща предменструалния синдром (ПМС). Бананите са от­личен източник на витамин В6 (един плод съдържа 0,7 мг витамин В6, което е 34% от препоръчителния дневен прием).

Калий – Този минерал с широк кръг от ползи играе важна роля за по­нижаване на кръвното налягане и предотвратява инсулт. (Един банан съдържа около 467 мг калий.)

Пектин – Освен че е полезен за сърцето, той помага и при диария.

За максимална полза

Топлинната обработка отчасти води до загубата на витамин В6, зато­ва ако целите да повишите настроението си, консумирайте бананите в сурово състояние. Ако пък идеята ви е да си набавите допълнително пектин, той става по-достъпен след термична обработка.

Порция здраве

Първоначалните изследвания сочат, че захарните молекули в бананите, които се наричат фруктоолигозахариди (FOS), сти­мулират развитието на полезна флора в червата. Тези „ценни бактерии“ неутрализират токсините, произвеждани от небла­гоприятната флора в дебелото черво, а също така повишават усвояването на хранителни вещества.

 

 

Храните, които топят мазнините около талията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *