Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето я най-работещата диета с банани!

Сам по себе си бананът е много полезен плод – съдържа витамините Е, С, В6, калций, фосфор, желязо и много други нужни на организма елементи

Банановата диета се отнася към т. нар. моно-диети. Тя е подходяща за хора с проблеми с червата, с болести, съпроводени с образуването на отоци, при недостатъчно кръвообращение, заболявания на черния дроб, хипертония, затлъстяване и болести на жлъчните пътища. С нейна помощ бързо се извеждат шлаките и токсините от организма, нормализира се обмяната на веществата, подобрява се състоянието на кожата, намалява се количеството на холестерин в кръвта. А калият, съдържащ се в тях, укрепва сърдечния мускул.

Диетата е противопоказана, в случай че страдате от хронични заболявания на стомаха и червата или при непоносимост към бананите. Във всеки случай съветът с лекар-диетолог е задължителен!

Преди да започнете банановата диета, цял ден не трябва да употребявате солена, пържена и мазна храна; изключете от менюто си сладкиши и различни пушени ястия. Диетата е разчетена за три дни, през които можете да свалите до 2,5 кг излишно тегло.

Първи вариант: няколко банана (2 – 3 броя) и 3 чаши мляко се разпределят на три хранения. По-простият вариант е през деня да изядете около килограм и половина банани. При това всеки ден трябва да се храните не по-малко от пет пъти.

Независимо че диетата е за кратък срок, тя все пак се смята за една от най-строгите. Затова, ако ви е трудно да я спазвате, можете да изяждате по 1 с. л. някаква немазна каша, парче варено месо или няколко глътки кафе или пък зелен чай. Диетата не предвижда никакви ограничения в приема на течности.

За по-добри резултати трябва добре да изберете плодовете в магазина. Не са подходящи недоузрели банани, тъй като съдържат голямо количество зле усвояеми от организма вещества. Откажете се и от прекалено зрелите, тъй като в тях има много нишесте и захар, а белтъчините – напротив – са недостатъчно.

Не се препоръчва продължителното спазване на тази диета, както впрочем и на всички монодиети. След края на банановата диета се постарайте да се въздържате и да не преяждате, иначе усилията ви ще са напразни. Най-добре е плавно да преминете към привичното за вас меню. Повторното спазване на диетата е препоръчително едва след две седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *