ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стресирани ли сте? Увеличете приема на цинк!

Не пренебрегвайте необходимостта на тялото от този полезен елемент

Ползите за здравето от приема на цинк включват правилното функциониране на имунната система, улеснено храносмилане, контрол на диабета, подобряване нивото на стрес, енергиен метаболизъм, ликвидиране на акнето и изцеление на раните. Също така цинк трябва да се приема при бременност, грижа за косата, екзема, загуба на тегло, нощна слепота, студ, грижа за очите, загуба на апетит и много други фактори.

Цинкът е ценен минерал и играе важна роля за синтеза на протеините като помага за регулиране на производството на клетките в имунната система на човешкото тяло. Цинкът е нужен най-вече на силните мускули на тялото. Трябва да го има във високи концентрации в бели и червени кръвни клетки, ретината, кожата, черния дроб, бъбреците, костите и панкреаса.

Качеството на спермата и добрата работа на простатната жлеза при мъжете също изискват допълнителен прием на цинк. Изследователите са открили, че при 3000 протеини от 100 000, които са включени в човешкото тяло, съставени от цинк.

Има органи на човешкото тяло, които отделят цинк като слюнчените жлези, простатната жлеза и панкреаса. Дори имунните клетки секретират цинк.

Симптомите на недостиг на цинк включват:

– Забавяне на растежа
– Ниско кръвно налягане
– Проблеми с костите
– Загуба на апетит
– Загуба на чувството за мирис и вкус
– Депресия, загрубяла кожа
– Загубата на тегло
– Бледа кожа
– Диария
– Загубата на коса
– Умора
– Бели петна по ноктите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *